Bricul „Mircea” înlocuiește temp nava germană „Gorch Fock'

Daca are o vela cat o batista sau daca e Soimul Maltez, aici e marina!

Bricul „Mircea” înlocuiește temp nava germană „Gorch Fock'

Mesaj necititde sss » Vin Apr 28, 2017 8:20 pm

Sursa stirii este evz.ro

Marina germană își va pegăti viitorii ofițeri pe nava școală ”Mircea” a marinei române. "Gorch Fock", nava școală a marinei germane este supusă unei ample operațiuni de renovare și modernizare.

În luna august marina germană va începe pregătirea cadeților pe bricul ”Mircea”, nava școală a marinei române. Anunțul a fost făcut joi de vice-amiralul german Rainer Brinkmann. Deja la începutul acestei săptămâni marina militară germană a anunțat că urmează să înlocuiască temporar instruirea de pe nava școală germană ”Gorch Fock”.

Un total de 110 de cadeți se vor afla în august și septembrie pe bricul ”Mircea" unde vor urma o parte a instruirii lor tradiționale. Primii 55 de cadeți se vor îmbarca la bordul navei românești la începutul lunii august, în portul Wilhelmshaven din Saxonia Inferioară. A doua echipă le va lua locul în Palma de Mallorca, la sfârșitul lunii august.

Bricul ”Mircea" va naviga sub pavilion și cu echipaj românesc. Cadeții germani vor fi instruiți împreună cu cadeții români, a declarat vice-amiralul german. Deoarece nava română nu a corespuns tuturor standardelor germane, au fost operate în ultimele luni câteva ajustări cu privire la protecția muncii, la securitate, îngrijire medicală și protecția alimentelor. ”Vom avea la dispoziție propriile noastre veste de salvare, iar la bord se vor afla un medic german și un stomatolog care vorbește germana și româna”, a mai spus Brinkmann.

Exercițiile mai dificile cum ar fi urcarea pe arboradă nu vor fi efectuate din motive de siguranță, a mai declarat Brinkmann. În 2008 și 2010, două aspirante germane au murit în timpul instruirii pe nava ”Gorch Fock”. Din acest motiv, securitatea navei a fost îmbunătățită. Brinkmann crede că ”Gorch Fock“ va fi din nou utilizată în 2018. În prezent, nava școală a marinei germane este supusă unei ample operațiuni de renovare și modernizare, care va costa 75 de milioane de euro.

Bricul ”Mircea” a fost construit,la fel ca ”Gorch Fock”, la șantierul naval Blohm + Voss din Hamburg și a fost lansat la apă în 1938, devenind un simbol al marinei militare românești.

PS Confirmarea oficiala: http://www.marine.de/portal/a/marine/st ... ENH55I1G32
Rating: 10%
 
Avatar utilizator
sss
Oberstabsgefreiter
Oberstabsgefreiter
 
Mesaje: 141
Membru din: Mie Apr 20, 2011 6:01 pm

Re: Bricul „Mircea” înlocuiește temp nava germană „Gorch Foc

Mesaj necititde skipper » Joi Mai 04, 2017 12:32 pm

Faina asta cu
".. nava română nu a corespuns tuturor standardelor germane, au fost operate în ultimele luni câteva ajustări cu privire la protecția muncii, la securitate, îngrijire medicală și protecția alimentelor. "
Oare cum isi tineau ai nostri mancarea? Butoaie cu carne sarata?
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
 
Mesaje: 2550
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Barci cu vele

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron