Miniporturi in Delta

Locuri pe unde am fost: sfaturi, recomandari, atentionari, tepari

Miniporturi in Delta

Mesaj necititde skipper » Vin Oct 07, 2011 9:52 am

Are careva poze cu minunea asta de miniport de la Sfantu Gheorghe care de bine ce a fost inaugurat nu poate fi folosit din cauza de frecusuri politice?


Ministrul Elena Udrea a participat pe 24 septembrie, la inaugurarea mini-portului turistic Sfantul Gheorghe – realizat in baza unui proiect apartinand CJ Tulcea, inclus in subprogramul national de turism "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre" finantat de MDRT.

Obiectivul proiectului cu o valoare totala de 33.038.516 lei, din care 32.000.000 lei finantare sustinuta de MDRT, a constat in amenajarea unui mini-port turistic in localitatea Sf. Gheorghe, cu respectarea reglementarilor in vigoare privind Legea Protectiei Mediului si Regulamentul de Navigatie pe Dunare.

Proiectul a cuprins amenajarea a 4 bazine cu o capacitate totala de locuri de acostare de 108 ambarcatiuni mici si 15 ambarcatiuni mari, cu lucrarile hidrologice aferente fiecarui bazin, amenajarea estacadei de acostare nave de pasageri, a cladirii administrative si a unui mic atelier de reparatii urgente, realizarea unei parcari pentru adapostirea ambarcatiunilor pe timpul iernii, a platformei post de transformare in anvelopa proprie, construirea de cabine de paza si supraveghere si, nu in ultimul rand, lucrari de imprejmuire a bazinelor.

Realizarea mini-portului a dus la infiintarea de noi locuri de munca, a creat conditii la standarde europene pentru acostarea vaselor de pasageri care ajung in zona, realizand premisele dezvoltarii pe termen lung a turismului in zona.
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
 
Mesaje: 2523
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde menestras » Vin Oct 07, 2011 3:12 pm

Deltacons..... prietenii stiu dece.
menestras
Stabsgefreiter
Stabsgefreiter
 
Mesaje: 77
Membru din: Lun Apr 25, 2011 8:58 pm

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde skipper » Dum Iul 20, 2014 3:44 pm

Epopea mini-porturilor in Delta continua. Tot pe bani grei dar de data asta de la Banca Modiala! Adica ne vom imprumuta 10 milioane de euro ca sa facem la Murighiol "mini-port" si 6.2 milioane la Sarichioi pt 155 de locuri. 6.200.000/155= 40.000 euro/loc!!!

Cele trei mini-porturi din Murighiol, Jurilovca şi Sarichioi, care nu au primit finanţare în ultimii şapte ani din partea Guvernului României vor fi realizate sau extinse prin instrumentul financiar european Investiţii Teritorial Integrate (ITI), a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Horia Teodorescu, citat de Agerpres.

Cele trei investiţii fac parte din Strategia de dezvoltare integrată a Deltei Dunării şi vor fi finanţate prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ITI-Delta Dunării care a fost înfiinţată în urmă cu o lună.

'Cele trei obiective sunt strategice pentru dezvoltarea turismului în Delta Dunării. Ele vor fi finanţate prin ITI şi îmi doresc ca cel târziu în luna septembrie să fie aprobată o hotărâre de Guvern pentru ca toate investiţiile importante pentru locuitorii Rezervaţiei să fie puse în practică', a afirmat preşedintele CJ.

Acesta şi-a exprimat disponibilitatea pentru realizarea investiţiilor în parteneriat public-privat, dar s-a arătat neîncrezător în punerea în practică a unei asemenea soluţii, având în vedere dimensiunea investiţiilor.

'Dacă un investitor privat vine astăzi la mine şi spune că vrea să facă orice mini-port din judeţ pe banii săi are toată deschiderea mea pentru a încheia un parteneriat public-privat. Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care o asemenea investiţie este foarte costisitoare, iar amortizarea se va face într-o perioadă mare de timp', a menţionat preşedintele Teodorescu.

Realizarea mini-porturilor din Murighiol şi Enisala, alături de cel de la Sfântu Gheorghe, a făcut parte din strategia Ministerului Dezvoltării Regionale, însă până în prezent nu s-a finalizat decât mini-portul din Sfântu Gheorghe.

Lucrările de amenajare a infrastructurii portuare din Murighiol au fost tergiversate din cauza statutului juridic al terenului, valoarea totală a investiţiei care urmează să se realizeze fiind, potrivit CJ, de 10.759.000 de euro.

La Sarichioi, autorităţile doresc ca în apropiere de cetatea Enisala să amenajeze 155 de locuri de acostare pentru ambarcaţiuni, un atelier de reparat ambarcaţiuni şi o clădire administrativă, valoarea estimativă a investiţiei fiind de 6,2 milioane de euro.

De asemenea, la Jurilovca, infrastructura mini-portului dat în folosinţă şi realizat anul trecut de primăria comunei va fi extinsă, astfel încât numărul locurilor de acostare a ambarcaţiunilor va creşte de la 80, cât este în prezent, la 250.

Cele trei investiţii din judeţul Tulcea se află în 'Ghidul de oportunităţi de afaceri din judeţ' lansat în urmă cu aproape o lună de Prefectura judeţului Tulcea la o întâlnire a autorităţilor administraţiei publice din Europa organizată în Belgia. Ghidul va fi relansat la Tulcea luni, 28 iulie.
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
 
Mesaje: 2523
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde Florio » Dum Iul 20, 2014 10:27 pm

De multa vreme sunt spectator, lucrurile care trebuiau sa ma bucure s-au dovedit deturnate din directia lor declarata, cele care trebuiau sa ma supere au mers la parametri maximali. Treaba cu Delta Dunarii o sa se incadreze tot intr-una dintre astea doua categorii.
Niste pontoane in zona trebuiesc facute. La fel si rampe de lansare la apa. Port turistic de milioane de euro, nu cred ca are un rost, intr-o zona in care numarul ambarcatiunilor este si va fi mic. Va fi ca locul de joaca ultramodern, facut sub ministrul Udrea, pe un deal langa o padure, la marginea unui sat. Adica natura cu vegetatia si paianjenii ei, va paragini maiestuosul port de 6 milioane, numarul ambarcatiunilor adapostite nu va justifica intretinerea, ba nici macar plata paznicilor. Si atunci totul va ajunge la nivelul unui cheu mai de Doamne-ajuta, cu investitie de marina de lux.
Exemplul cel mai clar e portul Sfantul Gheorghe. A fost finalizat, nimeni nu-si bate capul cu intretinerea pontoanelor, paza e problematica, punctele de apa si curent nu functioneaza, dar totul a fost facut cu bani de o marina. In fapt e un cheu modern si atat. A carui existenta desigur ca ma bucura, cheul are si o macara de ridicat ambarcatiunile.

E fain ca se vor face aceste marine, e nasol ca se va fura pe rupte si ca ne vom indatora din greu.
Dar sa vedem jumatatea plina a paharului.
Toarna baai ! :)
Florio
Kapitän zur See
Kapitän zur See
 
Mesaje: 1155
Membru din: Mie Apr 20, 2011 1:36 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde skipper » Joi Mar 12, 2015 10:22 pm

Uraa, Delta e ca si rezolvata! Costa numai un miliard de euro dar ne permitem!

http://www.antena3.ro/romania/ponta-rom ... 86595.html


România are alocat în bugetul 2014-2020 al Uniunii Europene un miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, păstrarea biodiversităţii şi dezvoltarea turismului în Delta Dunării, a anunţat premierul Victor Ponta, informează Mediafax.

"Am - şi recunosc - un proiect special pentru ceea ce consider una dintre cele mai mari comori, nu doar ale României, ci ale lumii: Delta Dunării. În alocarea bugetară 2014-2020 pentru România, un miliard de euro este prevăzut pentru zona Deltei Dunării. Să dea Dumnezeu ca toţi cei care sunt beneficiari, publici şi privaţi, să cheltuie acel miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru păstrarea biodiversităţii şi dezvoltarea turismului în Delta Dunării", a spus Ponta, joi, în discursul susţinut la deschiderea Târgului de turism.
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
 
Mesaje: 2523
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde ghrt » Vin Mar 13, 2015 12:35 am

În fine, vor putea construi un pod hobanat pe drumul dintre Crişan şi Caraorman! Şi zgârâie nori în Sulina, proiect imobiliar de mare viitor, care va da clasă cartierului de vile smuls volburii de nisip.
Rating: 10%
 
ghrt
Oberstabsgefreiter
Oberstabsgefreiter
 
Mesaje: 132
Membru din: Vin Mai 13, 2011 11:46 pm

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde Florio » Lun Mar 16, 2015 4:09 pm

skipper scrie:Uraa, Delta e ca si rezolvata! Costa numai un miliard de euro dar ne permitem!

http://www.antena3.ro/romania/ponta-rom ... 86595.html


România are alocat în bugetul 2014-2020 al Uniunii Europene un miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, păstrarea biodiversităţii şi dezvoltarea turismului în Delta Dunării, a anunţat premierul Victor Ponta, informează Mediafax.

"Am - şi recunosc - un proiect special pentru ceea ce consider una dintre cele mai mari comori, nu doar ale României, ci ale lumii: Delta Dunării. În alocarea bugetară 2014-2020 pentru România, un miliard de euro este prevăzut pentru zona Deltei Dunării. Să dea Dumnezeu ca toţi cei care sunt beneficiari, publici şi privaţi, să cheltuie acel miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru păstrarea biodiversităţii şi dezvoltarea turismului în Delta Dunării", a spus Ponta, joi, în discursul susţinut la deschiderea Târgului de turism.Articolul are si un comentariu (unul singur) al cuiva, Adrian Sararu. El zice:
-Riiight :D !!!

Bag seama lumea e foarte bucuroasa si increzatoare mai ales :)
Florio
Kapitän zur See
Kapitän zur See
 
Mesaje: 1155
Membru din: Mie Apr 20, 2011 1:36 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde skipper » Mie Oct 11, 2017 8:54 pm

Acum si la Calarasi. De ce nu, Dunarea e mare, poate duce!

Realizarea portului turistic pe malul Borcei prinde contur la Călăraşi. Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea din excedentul bugetar al anului 2016, 120.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate, taxe şi avize.
Pentru realizarea proiectului, estimate la aproximativ 6 milioane de euro, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă a purtat discuţii, în primăvara acestui an, cu ministrul Turismului, Mircea Dobre. Cei doi au purtat discuţii pe marginea proiectului „Port turistic de agrement la malul Borcei”, fiind prezentate toate informaţiile privind locaţia investiţiei, dar şi fondurile necesare. „Îmi place proiectul de la Călăraşi, îmi place ceea ce gândiţi pentru revitalizarea zonei şi vă aştept cu depunerea documentaţiei pentru începerea obiectivului”, a spus ministrul.
Realizarea unei căi navigabile între Călăraşi şi Silistra
“Împreună cu Ministerul Turismului a fost găsită sursa de finanţare pentru a realiza proiectul ,,Port de agrement”, privind dezvoltarea braţului Borcea, prin accesarea Hotărârii de Guvern 120/2010. Intenţionăm, de asemenea, dezvoltarea şi reabilitarea digului, care face legătura dintre Parcul Central şi portul de agreement. Acest proiect, pe lângă realizarea digului, mai are în vedere realizarea unei căi navigabile între Călăraşi şi Silistra, prin achiziţionarea a două ambarcaţiuni pentru pasageri. Tema de proiect a fost depusă la data de 15 mai, la BRCT, şi, dacă vom fi selectaţi, vom putea depune studiul de fezabilitate. În prima etapă va fi depus proiectul pentru portul de ambarcaţiuni, după aceea vom merge pe consolidarea malului şi pe realizarea căilor navigabile între Călăraşi şi Silistra, iar în etapa a treia, a patra şi a cincea vom identifica şi lucrurile de utilitate publică”, a explicat Eduard Grama, director adjunct la Direcţia de Dezvoltare din cadrul CJ.
Evaluarea proiectelor finanţabile
La nivel local, autorităţile au trecut prin şedinţa de Consiliu Judeţean din martie 2017 proiectul hotărâre privind darea în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi a unui imobil – teren în suprafaţă de 1493 mp, situat în intravilanul municipiului Călăraşi, cuprins între Braţul Borcea şi pădurea adiacentă DN3, pentru realizarea Proiectului ,,Dezvoltarea zonei turistice Braţul Borcea – Călăraşi”, având ca obiectiv principal dezvoltarea unui port turistic. Aleşii locali spun că atât CJ cât şi Primăria Călăraşi nu pot susţine sumele necesare proiectului, motiv pentru care s-a cerut sprijin guvernamental. “În urma solicitărilor Ministerului Turismului cu privire la proiectele de dezvoltare turistică la nivelul judeţului nostru, portul turistic de agrement se încadrează în criteriile stabilite de minister şi va putea intra în evaluarea proiectelor finanţabile”, spun reprezentanţii CJ.


Imagine
Doamne ajuta-ne!
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
 
Mesaje: 2523
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde sss » Joi Oct 12, 2017 7:04 pm

Doar 120000 lei pentru studiul de fezabilitate??? D-aia s-a dus capitalismul de rapa in tara asta!
Avatar utilizator
sss
Oberstabsgefreiter
Oberstabsgefreiter
 
Mesaje: 140
Membru din: Mie Apr 20, 2011 6:01 pm

Re: Miniporturi in Delta

Mesaj necititde skipper » Joi Oct 12, 2017 10:25 pm

Daca l-ar face ca lumea nici n-ar fi scump la cate ar trebui sa cuprinda.
Pai gandeste-te numai la studiul geo cam ce e de lucru acolo.
Dar poate copie Portul Turistic Galati, si ala facut tot cu bani europeni, si atunci nu mai e nevoie de studiu, copiem de acolo.
Si rezultatele la fel!
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
 
Mesaje: 2523
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Destinatii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron