Gina R.

Aici ne radem si ne simtem bine

Gina R.

Mesaj necititde skipper » Vin Iul 12, 2013 9:19 am

Nemiloasa Ginutza (ne) ataca din nou tocmai in prag de weekend!

Party pe barcă! Reguli de siguranță

În timpul sezonului cald plimbările cu barca sunt printre cele mai relaxante activități. Dacă ai permis de navigație de poți avânta în largul mării, cu o șalupă cu motor. Dacă, însă, nu au permis de navigație poți ieși pe lac într-o barcă pneumatică. Indiferent de alegere, vei avea parte de relaxare. Ce faci când vrei să ieși cu prietenii pentru o distracție răcoroasă? În niciun caz nu faci party pe barcă.

Consumul de băuturi alcoolice pe barcă implică riscuri majore. Precum șoferi, există și navigatori care nu țin cont de reguli în ceea ce privește consumul de alcool. Mulți nu consumă alcool de teama amenzilor, alții o fac și conduc barca „doar prin apropiere”, iar unii o fac pur și simplu „just for fun”. În orice caz, întrebarea rămâne aceeași: Te-ai gândit la riscuri? Indiferent dacă conduci ambarcațiunea sau ești pe una, consumul de alcool nu este deloc indicat.
Distracție cu limite

Dacă ești conducător de navă, pui în pericol toți pasagerii. Dacă ești pasager și a avut loc în accident, nu ai mintea limpede să poți acționa pentru siguranța proprie. Motiv pentru care, consumul de alcool în ambarcațiune, mai ales dacă vorbim despre o ieșire cu barca proprie sau a pietenilor pe lac, nu este recomandată! Dacă într-adevăr vrei să te simți ca-n vacanță și să-ți permiți să bei un pahar de vin sau o bere la bordul navei, alege o vacanță pe un yacht sau o croazieră organizată de o firmă cu experiență. Așa vei ști că ești în siguranță, chiar dacă ve consuma băuturi alcoolice. Însă, ține mintem întotdeauna cu limită pentru a avea capul limpede în caz de...
Risc de amenzi, accidente și chiar tragedii

Nu este ilegal să bei în barcă dacă ești pasager, însă un om responsabil nu ar face asta. Este ilegal să conduci barca sub influența alcoolului sau a altor substanțe care îți pot tulbura gândirea. Garda de Coastă a fiecărei țări are aceste reguli, iar amenzile pot fi chiar usturătoare. În cadrul acestor reguli se află și navele străine care operează în apeleromânești, precum și navele românești aflate în largul mării.

O ieșire în larg înseamnă mișcare, vibrații, zgomot de motor, soare și vânt. Toate acestea intensifică efectele băuturilor alcoolice. Ca rezultat al acestor factori, un conducător de barcă, cu o concentrație de alcool în sânge de mai mare de 0.10%, este de zece de ori mai predispus să moară într-un accident cu barca decât un conducător care are o concentrație zero de alcool în sânge.

Pasagerii sunt, de asemenea, supuși unui risc foarte mare de vătămare și moarte - mai ales dacă acestea sunt și ei sub influența alcoolului. Garda de Coasta și fiecare stat au sancțiuni severe pentru încălcarea acestor legi. Sancțiunile pot include amenzi mari, suspendarea sau anularea permisului de navigație și chiar pedepse cu închisoarea
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
 
Mesaje: 2483
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Umor

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron